Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Alkohol i sport

Konačno, opet subota, kažu tinejdžeri vikendom. Najveći razlog su ludi provodi. Mnoge zabave se i vrte oko jedne stvari - alkohola.

"Konačno, opet subota," kažu tinejdžeri vikendom. Najveći razlog su ludi provodi. Mnoge zabave se i vrte oko jedne stvari - alkohola.

Gotovo svaki srednjoškolac svakog vikenda popije barem malo alkohola. Malo je onih koji nikada ne piju, bar nekoliko piva ili nekoliko čašica votke ...

Iako nema ničeg jako lošeg u tome da se zabavljamo i ponekad je poželjno da popijemo pivo ili čašu vina, gubitak težine na treningu mišićne mase od alkohola je vrlo neproduktivan. Alkohol, čak može usporiti rast mišića .

Kako alkohol utječe na rast mišića?

Alkohol su prazne kalorije. Alkohol nema hranjivih tvari, ali ima puno kalorija. Osam kalorija po gramu. Litar crnog vina ima 568 kalorija. Litra viskija ima tri puta više kalorija.

Veći postotak alkohola, veća kalorijska vrijednost

Alkohol ne samo da ima loš utjecaj na našu prehranu, već i usporava naš metabolizam. Iz tog razloga, naše tijelo ima problema s upotrebom masti.

Korištenje alkohola šteti rastu mišića

Rast naših mišića je smanjen za čak dvadeset posto i to se događa zbog nekoliko razloga. Jedan od razloga je da alkohol izaziva dehidraciju mišićnih stanica. Naši mišići rade najbolje kada se uredno opskrbljuju vodom, potrebno je tijekom treninga piti što više tekućine. Budući da naše stanice mišića ne skladište puno vode, puno teže gradimo mišiće.

Drugi razlog zašto alkohol zaustavlja rast mišića je da se zaustavlja protok mnogih važnih hranjivih tvari koje pomažu u rastu, opuštanju mišića i kontrakcijama: magnezij, željezo, kalcij, fosfor, itd..

Alkohol smanjuje testosteron i povećava estrogen

Velika razina estrogena je također razlog zašto oni koji konzumiraju velike količine alkohola, razvijaju gynaecomastia ili muška prsa. Testosteron ima jak utjecaj na gubitak masnoće, tako da ako konzumirate alkohol, prestanite!

Testosteron je anabolički hormon, koji pridonosie prekrasnom obliku mišićne mase. Niže razine testosterona znače manje mišića. Manje mišića znači lošiji metabolizam.

Posljedica alkohola je često 'umor i bezvoljnost', što samo po sebi nije ugodno, a osim toga smanjuje vježbanje i čini nas ravnodušnim.

Prekomjeran unos alkohola uništava naše tijelo

Alkohol kod onih koji ga konzumiraju previše, djeluje nezdravo na želudac i postupno slabi jetru, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. U nekim slučajevima, čak i smrt.

Svako slabljenje želuca će povećati utrošeno vrijeme potrebno za probavu hranjivih tvari, što ima negativan učinak na zdrav metabolizam i mršavljenje.

Jetra je ključ za zdravo tijelo, jer obrađuje toksine i razbija masti , koje se zatim pretvaraju u energiju ili gorivo za naše tijelo. Alkohol većinom negativno utječe na ljudsko tijelo.

Alkohol povećava apetit

Alkohol utječe na povećani apetit, jer sam po sebi nema hranjivih tvari. Konzumiranje alkohola često je popraćeno ukusnim i hranjivim obrokom , kao što su čips, kokice, itd.

Alkohol također negativno utječe na motivaciju, dakle, zdravu prehranu i mršavljenje.

Trebamo li potpuno prestati konzumirati alkohol?

Alkohol ima puno negativnih strana, kao što su smanjenje testosterona i loš utjecaj na metabolizm, ali ako ćemo biti iskreni, čak je i zabavan. Djevojke izgledaju ljepše, cijeli svijet izgleda ljepše ... smotani i sramežljivi dečki pomoću njega dobiju povjerenje i skupe hrabrost za osvajanje djevojke koju već dugo priželjkuju. Uz alkohol možemo plesati i opušteno se zabavljati.

Šta kada ste već pretjerali sa lumpovanjem?

  • Prije odlaska u krevet, poželjno je pojesti ili popiti nešto bogato proteinima.
  • Sljedećeg dana, konzumirati bogat doručak , koji je prepun proteinima, kalcijem, željezom i fosforom. Vaše tijelo treba te elemente, jer ste ih izgubiti s pretjeranom konzumacijom alkoholnih pića.