Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Od obične spavaće sobe do oaze mira i ugode u 6 koraka

Dan vam je potpuni kaos, iznervirao vas je šef, djeca su neposlušna, čini vam se da od privatnih i poslovnih obveza jedva dišete? Srećom, bliži se kraj dana i vrijeme je da se povučete u svoje utočište mira gdje se uvijek možete pregrupirati, opustiti, odmoriti i pripremiti za novi naporan dan. Vrijeme je za ulazak u spavaću sobu.

Ponekad je teško urediti spavaću sobu da istovremeno bude i udobna i funkcionalna te da ne izgleda kao bezdušan prostor salona namještaja. Nudimo vam par savjeta kako postići udobnost, funkcionalnost i stil u spavaćoj sobi:

1. Kvalitetan ležaj

Najvažnija stvar u vašoj spavaćoj sobi je ležaj i ona neće biti  kompletna bez savršenog nadmadraca potrebnog za kvalitetan san. Bez dobrog i zdravog sna, ne možete istinski cijeniti ni najljepšu sobu na svijetu. 

2. Udoban tepih

Ništa ne može toliko pokvariti jutro kao izlazak iz toplog kreveta na hladan pod. Smjestite malen udoban sag u boji koju volite sa svake strane kreveta. Uljepšat će izgled prostorije, dati joj toplinu, a vi ćete svagog jutra lakše odkoračati u naporan dan.

3. Izbacite elektroničke uređaje

Spavaća soba je soba za spavanje. A što trebamo kad spavamo? Svakako ne mobitel i laptop. Isto vrijedi i za TV. Može vam se činiti zgodno pogledati još jednu seriju prije spavanja, ali činjenica je da vas TV u spavaćoj sobi samo drži budnima više nego je potrebno.

4. Dašak glamura

Ukoliko nemate neograničeni budžet koji bi vašu spavaonicu pretvrio u luksuzno mjesto za opuštanje, unesite male i cijenom pristupačne promjene. Tople boje prekrivača i bogate teksture, par jastuka više, dati će sobi neodoljiv izgled koji poziva na odmor.  Za dašak luksuza u vašoj sobi neka se pobrine asortiman Dormeo 1001 noć. Iz širokog asortimana proizvoda, izaberite najbolje za sebe.

5. Boje

Izbor boje zidova spavaće sobe, posteljine, tepiha i samog namještaja ovisi o osobnoj sklonost nekoj boji. Ipak, koliko god vam se sviđala neka boja, imajte na umu da neke boje smiruju i opuštaju te poboljšavaju raspoloženje. Kako biste se i vizualno opustili, pri uređenju spavaće sobe, koristite bijelu, svjetlo zelenu, svijetlo plavu te svijetlo žutu.

6. Minimalizam

Spavaća soba prije svega treba biti prozračna. U njoj nema mjesta neredu, kaosu i višku namještaja. Pri uređenju, vodite se starom uzrečicom - manje je više.