Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Šarm Italije u vašem domu

Šarmantan, „stylish“ i topao - tako bismo ukratko mogli opisati talijanski stil uređenja doma uz koji u svoj dom možete unijeti dašak tradicije, mirnoće i romantike!

Šarmantan, „stylish“ i topao - tako bismo ukratko mogli opisati talijanski stil uređenja doma uz koji u svoj dom možete unijeti dašak tradicije, mirnoće i romantike!

Bogate boje u zemljanim tonovima, zanimljivi, „bogati“ detalji i kvalitetan namještaj samo su neki od elemenata koji ovaj stil čine prepoznatljivim. Ako i vi želite svoju kuću transformirati u „talijansku ljepoticu“  slijedite naše male i jednostavne, ali korisne savjete:

 

1)  Prozori u novom ruhu!
Krenite sa zavjesama  i pritom vodite računa o dva važna elementa: teksturi i boji zavjesa. One se trebaju uklopiti u boje koje prevladavaju u vašem domu.  Primjerice, ako u vašoj sobi prevladava bež boja, držite se nje ili varijante te boje i prilikom izbora zavjesa. Nemojte zaboraviti niti na teksturu! Poželjno je da zavjese imaju što bogatiju teksturu kako bi se lijepo uklopile u ostatak dekora i doprinijele „talijanskom“ šarmu.  

2) „Osunčani“ zidovi
Zidovi u prostorijama uređenima u talijanskom stilu bogati su bojom. I vi možete postići isti efekt i to na sasvim jednostavan način - trik je u tome da prilikom ličenja zidova povlačite kratke poteze kistom koji je pun boje. Na taj način vaši zidovi imat će finu, bogatu teksturu.

Poznato je kako boje oko nas uvelike utječu na naše raspoloženje i dojam koji soba pruža, a talijanski stil uređenja inspiriran je prirodom i zemljom. Stoga i vi kao temeljnu boju zidova odaberite boju terakote ili nijanse bež boje – soba će izgledala toplije i vedrije.

3) Talijanski namještaj se po kvaliteti poznaje
Talijanski namještaj poznat je po kvaliteti, trajnosti i zanimljivom dizajnu. Uređujete li dom upravo u ovom stilu, odaberite kvalitetne komade koji će dodatno naglasiti inspiraciju pri uređenju. Upravo su takvi Dormeo Millana i Lettia okviri za krevet koji će se odlično uklopiti u vašu spavaću sobu. Ovi okviri za krevet izrađeni su od masivnih iverica debljine 3,2 cm sa zaobljenim rubovima te dolaze u 3 atraktivne, luksuzne boje. Birati možete između modela sa i bez spremišta za odlaganje posteljine. Ovi okviri za krevet vašoj će sobi dati dašak elegancije i luksuza, a vama će, u kombinaciji s Dormeo podnicama i madracima, priuštiti opuštajući i luksuzan odmor! 

4) Pomno odabrani detalji za završni dojam
Odabir završnih detalja koji će krasiti vašu sobu možemo usporediti s odabirom nakita koji će upotpuniti vaš dnevni outfit. Svi proizvodi koje pritom odaberete za svoj dom trebaju imati dvostruku ulogu: trebaju biti funkcionalni i trebaju dodatno istaknuti stil uređenja za koji ste se odlučili.  To znači da se ti detalji trebaju odlikovati sličnim dizajnom ili biti bogati bojom i teksturom kao i ostatak namještaja. Zanimljiv svijećnjak dodat će dašak romantike, popularne su i keramičke pločice u zemljanim bojama ili detalji od kovanog željeza, kao i slike i plakati za zid s motivom Toscane ili uskih talijanskih ulica.