BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naši dućani
Club 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Politika korištenja kolačića

Općenito

Zahvaljujemo vam što koristite jednu od web stranica naše tvrtke STUDIO MODERNA - TV PRODAJA d.o.o. Slavonska avenija 6, 10000 Zagreb, Hrvatska (u daljnjem tekstu “Studio Moderna”):

(u daljnjem tekstu “web stranice”).

Ova Politika korištenja “kolačića” odnosi se na sve web stranice tvrtke Studio Moderna. Korištenjem web stranica Studio Moderne slažete se s Politikom korištenja “kolačića”, bilo da pregledavate naše web stranice, ili davanjem eksplicitne privole, što god nastupi prvo.

Studio Moderna može ažurirati svoju Politiku korištenja “kolačića” u bilo kojem trenutku. Svakoj reviziji Politike korištenja “kolačića” slijedit će ažuriranje teksta o Politici korištenja “kolačića” i na web stranicama, u najkraćem mogućem roku. Potičemo vas da redovito provjeravate ovu stranicu zbog možebitnih izmjena.

Što su “kolačići”?

“Kolačići” su tekstualne datoteke koje se čuvaju na korisničkom uređaju a nastaju posjetom web stranicama. Kada ponovno budete pristupili web stranici, Studio Moderna može dohvatiti podatke s vašeg uređaja, a koji su se spremili u “kolačićima”.

Pomoću “kolačića” Studio Moderna će vam osigurati bolje, pristupačnije i individualiziranije korisničko iskustvo, kao i prikaz web stranice (funkcionalni “kolačići”). “Kolačići” će nam također pomoći da provedemo analize svojih kupaca, pratimo posjete (analitičke svrhe), te poboljšamo svoje oglašavanje (marketinške svrhe).

Studio Moderna na svojim stranicama koristi svoje “kolačiće” (“kolačići prve strane”), ali dozvoljava i odabranim trećim stranama da instaliraju svoje “kolačiće” (“kolačići treće strane”) na korisnički uređaj. Ovom privolom slažete se s korištenjem “kolačića” Studio Moderne i “kolačića treće strane”.

Naše će web stranice raditi najbolje, a vaše će korisničko iskustvo biti optimalno kada su “kolačići” s vaše strane dopušteni. Na taj ćemo vas način moći prepoznati kada nas ponovno posjetite, a “kolačići” će nam pomoći i da uočimo i ispravimo pogreške, te vaš posjet učinimo što učinkovitijim. Dodatne informacije ćemo prikupljati samo ako se vi s time složite, npr. kod upisivanja podataka pri kupovini, kod registracije ili sudjelovanja u aktivnostima koje priređujemo.

“Kolačići” nisu…

 • Namijenjeni špijuniranju korisnika i NE prate sve njegove akcije na računalu
 • Zlonamjerni dijelovi koda ili virusi
 • Povezani s porukama koje niste odobrili
 • U mogućnosti pratiti vaše komande na tipkovnici (ne čuvaju vaše lozinke)

Njihova jedina svrha je poboljšanje korisničkog iskustva kroz kvalitetno oglašavanje.

Vrste “kolačića” koji se koriste na web stranicama Studio Moderna

Na web stranicama Studio Modernu koristimo više vrsta “kolačića”. “Kolačići“ se razlikuju ovisno o svojoj svrsi, duljini trajanja i stranici koja ih je integrirala.

Obavezni/Funkcionalni “kolačići”

Su oni “kolačići” koji su neophodni za rad web stranice, i bez koji ispravan rad stranice ne bi bio moguć. Zbog toga nećemo od vas tražiti posebnu privolu za njihovo korištenje.

Pružatelj uslugaImeTrajanjeOpis kolačićaPrikupljeni podaci
Google Inc. PREF 2 godine Googleov sigurnosni "kolačić" koji prati vašu sesiju na pregledniku i upozorava vas kada želite pristupiti web stranici koju je Google prepoznao kao opasnu - na tim je stranicama detektiran maliciozni kod, virus, neprikladan sadržaj i sl. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Silverpop Systems Inc. VIEW 3 godine Koristi softver za marketinšku automatizaciju pod nazivom Silverpop, da bi implementirao formu koja će generirati zahtjev za katalog. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Silverpop Systems Inc. JSESSIONID 1 sesija Čuva podatke sesije tijekom posjeta na web stranicu, a generira ga Microsoft's ASP.NET aplikacija, koja služi za izradu web stranica. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna d.o.o. PHPSESSID 1 sesija "Kolačić" sesije za one dijelove naše web stranice koji se temelje na PHP programskom jeziku. Različiti dijelovi naših web stranica napravljeni su koristeći različite programske jezike, tako da obično instaliramo više sesijskih "kolačića". Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna d.o.o. store 1 godina "Kolačić" koji vam omogućuje da vidite sadržaj na web stranici na ispravnom jeziku. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna d.o.o. disableCookies 20 godina "Kolačić" koji čuva informaciju da je korisnik onemogućio "kolačiće" na web stranici. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna d.o.o. SmSplitCartActive 30 dana "Kolačić" koji prepoznaje ili koristi testnu verziju web stranice kada postoji više različitih formata stranice za testiranje. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna d.o.o. SmSplitCartTmp 30 dana "Kolačić" koji se koristi u procesu testiranja različitih formi na web stranici. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna d.o.o. socialquote 30 dana "Kolačić" koji se koristi kada korisnik napusti košaricu i zatim ponovno posjeti našu stranicu koristeći društvene mreže. Ovaj će "kolačić" omogućiti prikazivanje napuštene košarice. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna d.o.o. cookieConfirmed Permanentno "Kolačić" koji sprema korisnikovu privolu za korištenje "kolačića" na web stranici. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna.d.o.o. new_session 1 sesija Dodatni sustav "kolačića" koji prepoznaju različite sesije. Prepoznavanje i separacija sesija neophodni su za analitičke i funkcionalne namjene. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Studio Moderna.d.o.o. frontend 7 dana "Kolačić" za identifikaciju korisnika. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.

Funkcionalni “kolačići”

Poboljšavaju korisničko iskustvo na web stranicama, a za njihovo korištenje (pohranu na vaše računalo) potrebna je vaša nedvosmislena suglasnost.

Pružatelj uslugaImeTrajanjeOpis kolačićaPrikupljeni podaci
Klick2Contact EU Ltd sliderk2c_stayClosed 1 sesija "Kolačić" koji daje podatak da je korisnik zatvorio prikaz s podacima za servis pod nazivom Klick2call, te se on neće više prikazivati. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Pimcore SmExtFloater[#], SmExtFloater[][visitTime], SmExtFloater[ID] bez definiranog trajanja Funkcijski "kolačić" koji upravlja određenom vrstom prikaza sadržaja na web stranicama (flaoting banner). "Kolačić" pamti je li prikaz aktivan i koju od verzija prikaza je potrebno prikazati. Ovi "kolačići" važni su za temeljni rad web stranice, sudjeluju u osnovnoj funkcionalnosti kao što je ispravan rad košarice i u tehničkim procesima web stranice, a da bi osigurali onu kvalitetu koju očekujete.
Tawk.to TawkConnectionTime 1 sesija "Kolačić" koji postavlja Tawk.to Live Chat koji omogućuje tekstualnu komunikaciju između korisnika i operatera na našim web stranicama. Ovi nam "kolačići" pomažu da saznamo osnovne informacije vezane uz korisnika, kao što je npr. stranica koju trenutno pregledava, jezik koji je postavljen na pregledniku ili korisnikova IP adresa.
Tawk.to __cfduid 1 godina "Kolačić" koji nam omogućuje da pomognemo korisnicima tekstualnom komunikacijom u rješavanju njihovih problema, ili odgovaranjem na pitanja koja imaju. "Kolačići" također pomažu sakupiti statističke podatke o ponašanju posjetitelja naših web stranica, čime možemo poboljšati njihovo korisničko iskustvo. Ovi nam "kolačići" pomažu da saznamo osnovne informacije vezane uz korisnika, kao što je npr. stranica koju trenutno pregledava, jezik koji je postavljen na pregledniku ili korisnikova IP adresa.
Tawk.to ss 1 godina Kolačić koji nam omogućuje da pomognemo korisnicima tekstualnom komunikacijom u rješavanju njihovih problema, ili odgovaranjem na pitanja koja imaju. "Kolačići" također pomažu sakupiti statističke podatke o ponašanju posjetitelja naših web stranica, čime možemo poboljšati njihovo korisničko iskustvo. Ovi nam "kolačići" pomažu da saznamo osnovne informacije vezane uz korisnika, kao što je npr. stranica koju trenutno pregledava, jezik koji je postavljen na pregledniku ili korisnikova IP adresa.
Tawk.to tawkUUID 11 godina Kolačić koji nam omogućuje da pomognemo korisnicima tekstualnom komunikacijom u rješavanju njihovih problema, ili odgovaranjem na pitanja koja imaju. "Kolačići" također pomažu sakupiti statističke podatke o ponašanju posjetitelja naših web stranica, čime možemo poboljšati njihovo korisničko iskustvo. Ovi nam "kolačići" pomažu da saznamo osnovne informacije vezane uz korisnika, kao što je npr. stranica koju trenutno pregledava, jezik koji je postavljen na pregledniku ili korisnikova IP adresa.
Tawk.to Tawk_[#] 12 godina "Kolačić" postavljen od strane Cookie set by Tawk.to Live Chat koji razlikuje tekstualnu komunikaciju između operatera i korisnika. Ovi nam "kolačići" pomažu da saznamo osnovne informacije vezane uz korisnika, kao što je npr. stranica koju trenutno pregledava, jezik koji je postavljen na pregledniku ili korisnikova IP adresa.
Studio Moderna.d.o.o. email 1 godina "Kolačić" koji pamti vašu e-mail adresu, a koristi se kada u online formu upisujete svoje podatke pri kupovini ili se logirate na svoj korisnički račun na našoj web stranici. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.

Analitički “kolačići”

To su “Kolačići” prve strane i “kolačići” treće strane, koji se koriste za analizu, a suglasni su sa sljedećim kriterijima:

 • Ugovorom su definirani s trećom stranom, uz obavezu da će se prikupljeni podaci koristiti samo za potrebe analize Studio Moderne;
 • Anonimizacija podataka. Za ovakve analitičke “kolačiće” privola nije potrebna, ali korisnik po želji može onemogućiti njihovo korištenje.
Pružatelj uslugaImeTrajanjeOpis kolačićaPrikupljeni podaci
Google Analitika, Google Inc. _ga 2 godine Jedinstveni identifikator svojstven svakom pregledniku koji služi za praćenje interakcija korisnika s web stranicom. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Google Analitika, Google Inc. _gid 1 sesija Bilježi jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako korisnik koristi web stranicu. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Google Inc. _gat_UA-[#] 1 sesija "Kolačić" koji ograničava broj upita od strane Googlea. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Google Inc. _dc_gtm_UA-[#] 1 sesija Analitički "kolačić" za Google servise. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Google Inc. CONSENT 21 godina "Kolačić" koji čuva korisnikovu privolu za korištenje trenutne domene. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
Google Inc. DV 1 sesija "Kolačić" koji prati korištenje web stranica koje koriste Googleove dodatke (plug-inove). Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Google Inc. 1P_JAR 1 mjesec Ovi se "kolačići" koriste za sakupljanje statističkih podataka web stranice, te praćenje postotka konverzija. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
Silverpop Systems Inc. com.silverpop.iMAWebCookie 1000 dana Analitički "kolačić" prve strane, koji čuva informaciju o izvještajima za e-novosti, pristiglim e-mailovima koje je poslao naš sustav, itd. Podaci koje ovi "kolačići" prikupljaju nisu dostupni trećim stranama/tvrtkama, već služe isključivo za internu upotrebu.
Silverpop Systems Inc. com.silverpop.iMA.page_visit 20 minuta Analitički "kolačić" prve strane koji skuplja posjete svih podstranica na našoj web stranici. Podaci koje ovi "kolačići" prikupljaju nisu dostupni trećim stranama/tvrtkama, već služe isključivo za internu upotrebu.
Silverpop Systems Inc. com.silverpop.iMA.session 20 minuta Analitički "kolačić" prve strane koji se instalira na početku sesije i koji sakuplja posjete na stranicama unutar svake sesije. Podaci koje ovi "kolačići" prikupljaju nisu dostupni trećim stranama/tvrtkama, već služe isključivo za internu upotrebu.
Studio Moderna d.o.o. ts_event_cex 1 sesija "Kolačić" koji detektira s kojeg izvora (kampanje, kanala, partnera) korisnik dolazi na našu stranicu. "Kolačić" pamti samo izvor svake posjete, bez sakupljanja informacija o posjetitelju. Moguće je prikupljanje podataka u ograničenom obliku.
Studio Moderna d.o.o. smtos 1 godina "Kolačić" koji u formi vrijednosti prati koliko dugo se korisnik zadržao na web stranici. Moguće je prikupljanje podataka u ograničenom obliku.
Studio Moderna d.o.o. personalid 1 godina Analitički "kolačić" koji svakom posjetitelju dodjeljuje jedinstveni identifikator na početku njegovog prvog posjeta našoj web stranici. Moguće je prikupljanje podataka u ograničenom obliku.
Studio Moderna d.o.o. med 1 godina "Kolačić" koji detektira kojim kanalom je korisnik dospio na našu web stranicu - e-mailom, oglasom, sponzoriranim člankom ili na neki drugi način. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Studio Moderna d.o.o. src 1 sesija Interni analitički "kolačić" koji detektira izvor s kojeg je korisnik stigao na specifičan dio naše web stranice. "Kolačić" sakuplja podatke koji ne razlikuju specifične korisnike. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Studio Moderna d.o.o. ts_event_referrer 1 sesija "Kolačić" koji detektira s kojeg izvora (kampanje, kanala, partnera) korisnik dolazi na našu stranicu. "Kolačić" pamti samo izvor svake posjete, bez sakupljanja informacija o posjetitelju. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Studio Moderna d.o.o. ts_event_src 1 sesija "Kolačić" koji detektira s kojeg izvora (kampanje, kanala, partnera) korisnik dolazi na našu stranicu. "Kolačić" pamti samo izvor svake posjete, bez sakupljanja informacija o posjetitelju. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Studio Moderna d.o.o. referrer 3 mjeseca "Kolačić" koji detektira s kojeg izvora (kampanje, kanala, partnera) korisnik dolazi na našu stranicu. "Kolačić" pamti samo izvor svake posjete, bez sakupljanja informacija o posjetitelju. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Studio Moderna.d.o.o. __sreff 1 sesija "Kolačić" koji sadrži informacije o posjećenim web stranicama i o vremenu kojeg je korisnik na njima proveo. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Studio Moderna.d.o.o. cex 1 godina "Kolačić" identificira izvor s kojeg je korisnik došao, kada se radi o Googleu, Facebooku ili sličnim izvorima. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Studio Moderna.d.o.o. __reff 30 dana "Kolačić" za praćenje izvora kada se prebacujete s jedne web stranice na drugu. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.

Također, Studio Moderna koristi analitičke “kolačiće” treće strane, a za koje je potrebna nedvosmislena privola korisnika pri korištenju web stranice.

Pružatelj uslugaImeTrajanjeOpis kolačićaPrikupljeni podaci
Issuu  Inc. __qca 1 godina Sakuplja anonimne podatke korisnikovih posjeta web stranici, kao što su broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na web stranici i koje su stranice bile posjećene, a u svrhu generiranja izvještaja za optimizaciju sadržaja web stanice. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
Issuu  Inc. iutk 10 godina "Kolačić" koji postavlja Issuu, a pomoću kojeg se omogućuje prikaz interaktivnih publikacija i praćenje statističkih podataka serviranog sadržaja. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.

Korisničke preferencije

Za ove je “kolačiće” potrebna nedvosmislena privola korisnika pri korištenju web stranice.

Pružatelj uslugaImeTrajanjeOpis kolačićaPrikupljeni podaci
Google Inc. OTZ 1 godina Čuva korisnikove postavke i informacije kada posjećuje stranice koje sadrže podatke s Google Maps servisa. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Google Inc. SNID 6 mjeseci  Koristi ih Google za čuvanje postavki i informacija servisa Google Maps. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Google Inc. NID 6 mjeseci Čuva korisnikove postavke i informacije kada posjećuje stranice koje sadrže podatke s Google Maps servisa. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.

Promidžbeni partneri/Third Party “kolačići” i softerski dodatak za društvene mreže

Marketinški “kolačići”: za ove je “kolačiće” obavezna nedvosmislena privola korisnika. Osim ako se radi o marketinškim “kolačićima” treće strane, gdje je privola već dana na stranicama društvenih mreža.

Softerski dodatak za društvene mreže: omogućuje korisnicima funkcionalnost koju pružaju društvene mreže, a koje po mišljenju EU komisije za korištenje ne trebaju posebnu privolu. Studio Moderna je definirala da je za takvu iznimku potrebno da korisnik bude ulogiran u društvenu mrežu, inače je obavezna nedvosmislena privola. U slučaju da korisnik onemogući korištenje ovakvih “kolačića” na društvenim mrežama, oni se neće koristiti.

Pružatelj uslugaImeTrajanjeOpis kolačićaPrikupljeni podaci
DoubleClick, Google Inc. DSID 14 dana "Kolačić" koji se koristi da bi vas povezao preko različitih uređaja ako ste se već prijavili na svoj Google račun na drugom uređaju. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
DoubleClick, Google Inc. id 2 godine Sadrži jedinstveni kod koji određuje koji su oglasi bili prikazani na uređaju, za Google Inc. platformu za oglašavanje pod imenom DoubleClick. Omogućuje praćenje efikasnosti oglašavanja, čineći ih relevantnijima za korisnika. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
DoubleClick, Google Inc. IDE 2 godine Sadrži jedinstveni kod koji određuje koji su oglasi bili prikazani na uređaju, za Google Inc. platformu za oglašavanje pod imenom DoubleClick. Omogućuje praćenje efikasnosti oglašavanja, čineći ih relevantnijima za korisnika. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
DoubleClick, Google Inc. test_cookie 1 sesija Provjerava podržava li korisnikov preglednik "kolačiće", a za Google Inc. platformu za oglašavanje pod imenom DoubleClick. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
Facebook Inc. fr 3 mjeseca Koristi ga Facebook za dostavljanje različitih servisa za oglašavanje, uključujući ovdje i tzv. RTB (Real time bidding) od oglašivača treće strane . -- Facebook "kolačić" Sviđa mi se. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Facebook Inc. sb 18 mjeseci "Kolačić" Facebook društvene mreže koji omogućuje oglašavanje. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Facebook Inc. c_user 2 mjeseca Facebook "kolačić" koji vas prepoznaje kao korisnika. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Facebook Inc. xs 2 mjeseca "Kolačić" Facebook društvene mreže koji identificira korisnika, aplikaciju ili stranicu. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Facebook Inc. datr 2 godine Facebook "kolačić" koji vas prepoznaje kao korisnika. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Facebook Inc. csm 1 mjesec "Kolačić" društvene mreže Facebook koji vam omogućuje da koristite 'Facebook chat'. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
Facebook Inc. lu 2 godine Facebook "kolačić" koji vam omogućuje da se ulogirate na javna računala. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Facebook Inc. p 1 sesija "Kolačić" za funkcije koji koristi Facebook - Facebook "kolačić" sviđa mi se Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
Facebook Inc. presence 1 sesija "Kolačić" društvene mreže Facebook koji vam omogućuje da koristite 'Facebook chat'. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Moguće je prikupljanje identificirajućih ili jedinstvenih podataka. Moguće je dijeljenje anonimnih podataka s trećim stranama.
Facebook Inc. wd 1 sesija "Kolačić" društvene mreže Facebook koji prilagođava prikaz veličine stranice na vašem ekranu. - Facebook "kolačić" sviđa mi se. Identificirajući podaci u limitiranom obliku mogu biti prikupljani.
Midas Network d.o.o. Tracking Pixel Trajni Midas Tracking Pixel služi kako bismo na temelju evidentiranih podataka ponovno prepoznali Vaše računalo na drugim internetskim stranicama koje sudjeluju u Midas globalnoj mreži i na njima Vam predstavili reklamne oglase koji su izrađeni u skladu s pretpostavljenim interesima. Čim na internetu istim programom preglednika posjetite ostale internetske stranice čiji su operateri na njih postavili reklamne površine Midas globalne mreže, ti će operateri internetskih stranica automatski očitati informacije iz kolačića te će se one upotrijebiti kako bi se u reklamnim natpisima prikazao sadržaj koji bi mogao biti zanimljiv korisnicima. Ostali operateri stranica ne pohranjuju ove informacije izvan ove privremene anonimne procjene.
Linker media d.o.o. linker-conversion 1 godina Sadrži identifikator kojim se ponovno prepoznaje korisničko računalo ukoliko je korisnik na internetsku stranicu stigao putem Linker oglasne mreže, te omogućuje praćenje efikasnosti oglašavanja. Prikupljeni podaci temelje se na jedinstvenoj identifikaciji korisničkog preglednika i internetskog uređaja, te ne sadrže osobne podatke. Moguće je korištenje u svrhu prilagođenog prikaza oglasa unutar Linker oglasne mreže.
ShareThis  Inc. __stid 1 godina Zadaća mu je povezati korisnika s njegovim interesima temeljem sadržaja koji korisnik pretražuje, koristi ili dijeli dok posjećuje web stranice. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
ShareThis  Inc. __sharethis_cookie_test__ 9 mjeseci "Kolačić" koji nadgleda aktivnost "click-stream", npr. koje su web stranice posjećene i vrijeme provedeno na njima. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
ShareThis  Inc. _unam 9 mjeseci Kolačić koji nadgleda aktivnost "click-stream", npr. koje su web stranice posjećene i vrijeme provedeno na njima. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Softcube.com sc 2 godine Klijentov identifikacijski broj. Trenutno istražujemo svrhu ovog "kolačića". Čim prikupimo potrebne podatke, ažurirat ćemo informacije.
Softcube.com scCart 1 godina Koristi se za praćenje kupovine nakon unošenja proizvoda u košaricu. Trenutno istražujemo svrhu ovog "kolačića". Čim prikupimo potrebne podatke, ažurirat ćemo informacije.
Youtube, Google Inc. ysc 1 sesija Bilježi jedinstveni identifikacijski broj (ID) kako bi prikupljao statističke podatke o tome koja je YouTube videa korisnik vidio. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Youtube, Google Inc. CONSENT 21 godina "Kolčić" koji čuva korisnikovu privolu da koristi trenutnu domenu. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Youtube, Google Inc. visitor_info1_live 8 mjeseci YouTube "kolačić" koji provjerava brzinu internetske veze korisnika. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.
Youtube, Google Inc. PREF 8 mjeseci Bilježi jedinstveni identifikacijski broj (ID) koji koristi Google za statističku obradu podataka o tome kako korisnik koristi YouTube videa po različitim web stranicama. Moguće je prikupljanje identificirajućih informacija, kao i korištenje za plasiranje ciljanog oglašavanja i/ili za dijeljenje podataka s trećim stranama u iste svrhe.

Upravljanje dozvolama za korištenje “kolačića”

Odluka o tome želite li koristiti “kolačiće” potpuno je na vama, a potrebno je naglasiti da stranice rade optimalno samo ako su “kolačići” na vašem pregledniku ili na našoj web stanici omogućeni.

Ako želite onemogućiti rad “kolačića” možete to učiniti u postavkama svog preglednika. I u slučaju kada onemogućite “kolačiće”, to se neće odnositi na sve obavezne “kolačiće” koji će se instalirati bez vaše suglasnosti.

Privremeno onemogućavanje “kolačića”

 • Mozilla Firefox
  Koristite opciju “Privatno pretraživanje”. Najprije pritisnite “Alt” na tipkovnici, zatim u izbornoj traci odaberite “Alati” te u izborniku odaberite “Pokreni privatno pretraživanje”. Ili jednostavno u pregledniku pritisnite kombinaciju tipki “Ctrl + Shift + P”.
 • Google Chrome
  Koristite funkcionalnost tako da otvorite izbornik u gornjem desnom kutu u pregledniku, te odaberete “Novi anonimni prozor”. Ili jednostavno koristite kombinaciju tipki “Ctrl + Shift + N”.
 • Internet Explorer
  S funkcionalnošću “Pokreni pregledavanje weba InPrivate” dobit ćete isti rezultat na pregledniku Internet Explorer. Najprije pritisnite tipku “Alt” u pregledniku, zatim odaberite “Alati” u izborniku, te odaberite “InPrivate”. Ili jednostavno koristite kombinaciju tipki “Ctrl + Shift + P”.
 • Apple Safari
  U izborniku odaberite “Datoteka”, zatim “Novi privatni prozor” i “OK”.
 • Opera
  Pritisnite na sliku loga preglednika u gornjem lijevom kutu. Nađite u izborniku “Tab and Windows” i odaberite “New Private Window”. Ili jednostavno koristite kombinaciju “Ctrl + Shift + N”.

Trajno brisanje “kolačića”

 • Mozilla Firefox
  Kliknite “Alt” dok se nalazite u pregledniku i u gornjem desnom kutu odaberite “Alati”, zatim “Opcije”. U opcijama desno odaberite “Privatnost & sigurnost”, zatim odaberite “Sigurnost”. Na “Firefox će:” odaberite “Koristiti prilagođene postavke za povijest” te klikom regulirajte na “Prihvati kolačiće sa stranica”. Ako je potrebno, možete aktivirati i opciju “Uvijek koristi privatno pretraživanje” tako da u opcijama “Firefox će” odaberete “neće nikada zapamtiti povijest”. Možete obrisati i već dozvoljene “kolačiće” ako u opcijama “Firefox će” odaberete “Koristiti prilagođene postavke za povijest”, zatim “Prikaži kolačiće” i zatim “Obriši sve kolačiće”. Više informacija možete naći ovdje.
 • Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija, pa na “Postavke”. Odaberite “Napredno” na dnu stranice, zatim “Postavke sadržaja” u odjeljku “Privatnost i sigurnost”. U odjeljku “Kolačići” regulirajte na “Dopusti web-lokacijama spremanje i čitanje podataka kolačića”. Već spremljene “kolačiće” možete ukloniti ako u “Postavkama” izaberete “Napredno”, zatim “Postavke sadržaja” u “Privatnost i sigurnost“. Zatim odaberite “Kolačići” i pod stavkom "Svi kolačići i podaci web-lokacije" odaberite “Ukloni sve” i zatim potvrdite sa “Izbriši sve”. Više informacija možete pronaći ovdje.
 • Internet Explorer
  Da bi onemogućili upotrebu “kolačića” u “Alatima” odaberite “Privatnost”. Zatim odaberite “Napredno” te blokirajte obje opcije za automatsko reguliranje “kolačića”. Potvrdite izbor. Možete obrisati i postojeće “kolačiće” u “Alatima” zatim odabirom “Brisanje” i “Obriši”. Više informacija na engleskom jeziku možete pronaći ovdje.
 • Apple Safari
  Kliknite na oznaku Safari preglednika, odaberite “Postavke” i potražite stavku “Privatnost”. Odaberite web stranice čije “kolačiće” želite blokirati (ili odaberite sve) i kliknite “Ukloni sve”. Više informacija na engleskom jeziku možete pronaći ovdje.
 • Opera
  Kliknite na sliku loga preglednika u gornjem lijevom kutu, potražite “Settings”, i odaberite “Preferences”. Ovdje potražite opciju “Advanced” u odjeljku “Cookies” i odaberite opciju “Never accept cookies”. Potvrdite klikom na “OK”. Da bi obrisali postojeće “kolačiće” kliknite na sliku loga web preglednika, zatim “Settings” i odaberite “Preferences”. Zatim potražite u “Advanced” odjeljak “Cookies” i opciju “Delete All Cookies”. Više informacija na engleskom jeziku možete pronaći ovdje.

Prije nego što odlučite trajno obrisati “kolačiće”, ne zaboravite da su to datoteke web stranica na vašem računalu koje služe za to da bi poboljšale vaše korisničko iskustvo i učinili vaše pretraživanje bržim i efikasnijim.

Promijenite postavke “kolačića”: