Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kvaliteta spavanja

1-10 of 121

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13
 • Koji je vaš položaj spavanja?

  Koji je vaš položaj spavanja?

  Liječnici tvrde da nam naš omiljeni položaj spavanja ponekad može ozbiljno narušiti zdravlje. Drugim riječima, ako patite od nekih kroničnih zdravstvenih problema postoji velika vjerojatnost da bi vam promjena položaja u kojem spavate godila.

  Pročitaj više 
 • Sve o kroničnoj nesanici

  Sve o kroničnoj nesanici

  Prilično smo sigurni da kroničnu nesanicu povezujete isključivo s kroničnim manjkom sna. Ipak, postoje određene vrste isprekidanog sna koje mogu biti posljedica kronične nesanice. Ovaj problem pogađa mnoge među nama koji muku muče sa spavanjem.

  Kronična nesanica uključuje simptome koji se javljaju u nekom duljem vremenskom periodu – primjerice simptomi koji se javljaju 3 puta tjedno tijekom jednog ili više mjeseci.

  Pročitaj više 
 • Je li popodnevno spavanje dobro za zdravlje?

  Je li popodnevno spavanje dobro za zdravlje?

  Drijemež se u nekim kulturama smatra oblikom lijenosti, a u drugim kao znak predanosti poslu. Neovisno o tome kojoj se strani priklanjate sigurni smo da se slažete kako je kratki drijemež može razbuditi osobu i učiniti je produktivnijom. Upravo iz ovog razloga veliki broj stručnjaka predlaže uživanje u poslijepodnevnom drijemežu.

  Pročitaj više 
 • Pića koja mogu utjecati na kvalitetu vašeg sna

  Pića koja mogu utjecati na kvalitetu vašeg sna

  Želite li bolje spavati? U nastavku pročitajte popis napitaka koji vam mogu pomoći za bolji san, ali i popis onih kojih bi se trebali držati podalje ako želite spavati mirnim snom. Živjeli!

  Pročitaj više 
 • Koliko je vaš san uistinu kvalitetan?

  Koliko je vaš san uistinu kvalitetan?

  Jeste li primijetili kako svi automatski odgovaramo kada nas netko pita kako smo spavali. Ili smo se naspavali ili smo loše spavali, nema treće opcije. Rijetko kada razmišljamo o kvaliteti sna, a još rjeđe istražujemo zašto smo loše spavali. Zato vam donosimo osam pitanja koja vam mogu pomoći da otkrijete nešto više o vašoj kvaliteti spavanja.

  Pročitaj više 
 • Probudite se naspavani na Air+ madracima

  Probudite se naspavani na Air+ madracima

  Pri kupnji novog madraca imajte na umu da ćete provesti 3 od sljedećih 10 godina na madracu. Neka vam to bude glavna motivacija kada ste u potrazi za kvalitetnim i udobnim madracem. Osigurajte si ležaj koji će vam pružiti zdravije okruženje za kvalitetan san. Zato vam Dormeo predstavlja novu luksuznu Air+ liniju koja pruža čvrstu potporu i udobnost spavanja tijekom cijele noći. Uostalom, kvalitetan san je ono što i kupujete, zar ne?

  Pročitaj više 
 • Negativne emocije koja nas proganjaju prije spavanja

  Negativne emocije koja nas proganjaju prije spavanja

  Negativnost i negativne emocije u životu mogu dovesti do mnogih problema, osobito kad je u pitanju stres koji proživljavamo svakodnevno. Neke od naših emocija su toliko snažne da mogu utjecati na funkcioniranje organa.

  Negativne misli i emocije veoma se često javljaju prije spavanja. Naime, zbog potpune tišine oko nas koju nemamo prilike iskusiti tijekom dana naš um postaje sve glasniji i glasniji…

  Pročitaj više 
 • 7 praktičnih rješenja za kvalitetan san u starijoj dobi

  7 praktičnih rješenja za kvalitetan san u starijoj dobi

  Što smo stariji, naša kvaliteta spavanja postaje sve lošija, a to ponekad dovodi do ružnih posljedica. Nažalost, takve situacije se ne pojavljuju samo u starijoj dobi nego se može pojaviti i u ranim 30-ima ili 40-im godinama. Zašto se to događa i što možete učiniti da si osigurate kvalitetan san?

  Pročitaj više 
 • 5 savjeta za lakše buđenje

  5 savjeta za lakše buđenje

  Nakon višetjednog napornog rada na najnovijem projektu na poslu potreban nam je trenutak predaha. No, sutra je novi dan i posao ne čeka nikoga. Pitanje koje se odmah postavlja je kako ćemo u naletu novih obaveza zadržati svoj ritam življenja?

  Određene jutarnje rutine i navike olakšat će nam ustajanje iz kreveta, ali i pomoći da zadržimo velike količine energije potrebne za dobro obavljanje posla. Razbudite se brže i bezbolnije uz naših 5 savjeta.

  Pročitaj više 
 • Najpopularniji mitovi o spavanju

  Najpopularniji mitovi o spavanju

  Neki od nas vole spavati neovisno o dobu dana. Drugi spavanje vide kao gubitak vremena. Ipak, svima nam je potreban dobar i kvalitetan san kako bi mogli dobro i kvalitetno funkcionirati.

  Bilo kako bilo san ne treba uzeti zdravo za gotovo. Određeno znanje o snu nužan je preduvjet pravilnom razumijevanju naših tjelesnih potreba. U današnjem članku bavimo se raznim mitovima o spavanju s kojima smo svi upoznati, a koje je znanost uspjela razbiti!

  Pročitaj više 

1-10 of 121

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13