Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zdravlje i raspoloženje

1-10 of 65

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 7
 • Riješite se lošeg raspoloženja u trenu

  Riješite se lošeg raspoloženja u trenu

  Svatko se od nas prije ili kasnije suoči s lošim danom kada sve što može poći po zlu zaista i pođe po zlu. Odmah nakon izlaska iz kreveta sa svih vas strana počnu opsjedati kojekakve misli i problemi. Neki od njih nisu ni toliko bitni, ali u tom trenutku jednostavno ne možete ne osjetiti zabrinutost.

  Pročitaj više 
 • Što se događa našem tijelu kada ne spavamo 1, 2 ili 3 dana?

  Što se događa našem tijelu kada ne spavamo 1, 2 ili 3 dana?

  Za početak riješimo vječitu dilemu - koliko je sna potrebno za produktivan dan? Iako nemamo svi jednake navike spavanja, kvalitetan i dugotrajan san je bitan kako bismo se osjećali dobro. Znanstvena istraživanja su pokazala kako je odraslima potrebno između 7 i 8 sati sna. Ako spavate manje od toga, vaše je zdravlje narušeno i posljedice mogu biti dugotrajne.

  Pročitaj više 
 • Ne možete spavati zbog anksioznosti? Pročitajte 5 savjeta koja vam mogu pomoći

  Ne možete spavati zbog anksioznosti? Pročitajte 5 savjeta koja vam mogu pomoći

  Nakon toplog, opuštajućeg tuša ušuškali ste se u krevet, a soba ima sve savršene uvjete za spavanje. Odjednom, vaš um postane pun negativnih misli, a vi osjećate tjeskobu. Još jedna besana noć - što sad?

  Poznato je da anksioznost pogađa sve veći broj stanovništva, bez obzira na spol ili dob. Anksioznost ili tjeskobu možemo opisati i kao neprestanu zabrinutost koja znatno utječe na naš život. Jedan od problema je kada tjeskoba znatno utječe na spavanje i postane glavni uzrok nesanice.

  Pročitaj više 
 • Uz jogu otkrijte svoju super herojsku moć

  Uz jogu otkrijte svoju super herojsku moć

  Jutarnja joga idealna je za razbuđivanje osjetila te pruža umu da postigne unutarnji mir. Joga je stara indijska tradicija koja predstavlja jedinstvo uma i tijela, misli i djela - harmonija između čovjeka i prirode. Uvedite jogu u vašu svakodnevicu i postignite blagostanje duha. Joga vam može pomoći i pri sagorijevanju kalorija. Što čekate? Pročitajte 4 razloga zašto je joga toliko važna i zašto bi trebali krenuti s vježbanjem već sada.

  Pročitaj više 
 • 7 mitova o mršavljenju

  7 mitova o mršavljenju

  Kada ste sastavljali listu novogodišnjih odluka, jeste li imali na umu mršavljenje? Čini nam se kako su dijete nezaobilazna stavka novogodišnjih odluka. Prije nego li se krenete pridržavati uvriježenih pravila mršavljenja, provjerite je li to zaista nužno. Naime, donosimo vam popis mitova o mršavljenju u koje ste vrlo vjerojatno vjerovali cijeli život – a niste trebali.
  Pročitaj više 
 • Utječe li promjena godišnjeg doba na vaš san?

  Utječe li promjena godišnjeg doba na vaš san?

  S dolaskom toplijeg vremena i prebacivanjem na ljetno računanje vremena, mnogi se osjećaju pospanije nego u zimskim mjesecima. Ova pojava je sasvim razumljiva jer vaš unutarnji biološki sat ovisi o izlaganju dnevnom svjetlu. Stručnjaci iz National Sleep Foundation ističu kako promjena godišnjeg doba  izaziva probleme sa snom kod  50 do 70 milijuna ljudi.

  Pročitaj više 
 • Kako san utječe na mozak

  Kako san utječe na mozak

  Svima nam je već dobro poznato na koji način san utječe na ljepotu, radnu učinkovitost i životni elan općenito. Međutim, koliko zapravo znamo o tome kako san utječe na naš mozak i zašto?

  Pročitaj više 
 • 7 istraživanja o nedostatku sna zbog kojih ćete odmah poželjeti otići u krevet

  7 istraživanja o nedostatku sna zbog kojih ćete odmah poželjeti otići u krevet

  Postoji mnogo istraživanja o posljedicama koje nedostatak sna ostavlja na vašem tijelu – iako vjerujemo kako dosta ljudi ne vjeruje da nedostatak sna može značajno utjecati na vaše zdravlje. Iduća će vas istraživanja uvjeriti kako nedostatak sna nije nešto što biste trebali shvatiti olako.

  Pročitaj više 
 • Što se događa vašem tijelu kada ne spavate dovoljno?

  Što se događa vašem tijelu kada ne spavate dovoljno?

  Znate li što se događa vašem tijelu ako ne spavate? Ne radi se o samo malo umora – nedostatak sna donosi mnogo kratkoročnih i dugoročnih posljedica koje biste željeli izbjeći.

  Pročitaj više 
 • Očistite svoj dom od negativne energije

  Očistite svoj dom od negativne energije

  Jeste li ikada upoznali muškarca ili ženu koji je toliko dobro mirisao zbog čega vam se odmah svidio? To je zbog toga što miris nosi veliku moć, a tu moć možete koristiti i kako biste svoj dom ispunili pozitivnom energijom. Želite li saznati kako određeni mirisi mogu poboljšati vaš život?

  Pročitaj više 

1-10 of 65

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 7