Klub 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako brinuti o madracu i produžiti mu životni vijek?

Baš kao i naši stanovi, automobili i odjeća, i madraci zahtijevaju posebnu njegu. Ako zaboravite na to i ne obratite potrebnu pažnju na njih i madraci mogu izgubiti svoje pozitivne osobine. Pa, koji je najbolji način za čuvanje i brigu o madracu? Nudimo vam 10 uputa kako brinuti o svom madracu.

Baš kao i naši stanovi, automobili i odjeća, i madraci zahtijevaju posebnu njegu. Ako zaboravite na to i ne obratite potrebnu pažnju na njih, i madraci mogu izgubiti svoje pozitivne kvalitete. Koji je najbolji način za čuvanje i brigu o madracu?

Nudimo vam 10 uputa kako brinuti o svom madracu.

1. Prije upotrebe pažljivo pročitajte upute proizvođača

Ako se pridržavate uputa i preporuka proizvođača, osigurat ćete najbolju njegu svog madraca, pa ćete na njemu udobno spavati još puno, puno godina.

2. Osigurajte da su podnica i madrac pravilno postavljeni

Osigurajte da su vaš madrac i podnice pravilno postavljeni. Neprikladno postavljanje može oštetiti vaš madrac. Ako se bojite da nećete znati pravilno postaviti podnice i madrac, upitajte naše stručnjake za pomoć.

3. Ne uklanjajte etiketu

Informacije na etiketi mogu biti jako korisne. Uz to, etiketa je identifikacijsko obilježje vašeg madraca koje trebate za ostvarivanje jamstva, pa je ostavite na madracu.

4. Koristite pravu podlogu – podnice

Izbjegavajte korištenje na metalnim oprugama, površinama sa širokim površinama i ravnim, punim površinama. Ove podloge nisu prikladne jer mogu uzrokovati zadržavanje vlage koja može dovesti do nakupljanja plijesni. Dormeo madrace uvijek koristite na drvenim podnicama koje omogućavaju cirkulaciju zraka oko madraca, održavajući ga prozračnim. Savjetujemo vam korištenje Dormeo podnica ispod vašeg madraca.

5. Koristite zaštitnu navlaku za madrac

Kvalitetna, periva navlaka je odličan način za osiguravanje higijene i produžavanje životnog vijeka madraca. Zaštitna navlaka štiti madrac od prljavštine, alergena i vlage. Preporučujemo Dormeo zaštitne navlake: postoje pamučne, vodootporne i hipoalergenske verzije.

6. Rotirajte madrac

Povremeno, pogotovo tijekom prvih 6 mjeseci upotrebe, rotirajte madrac tako da dio na kojem vam je glava bude na dnu kreveta. Povremeno postavite madrac okomito jer to pomaže stabilizaciji punjenja.

7. Osigurajte prikladnu cirkulaciju zraka u spavaćoj sobi i oko madraca

Preporučuje se da prozračujete spavaću sobu i madrac svaki tjedan (po mogućnosti i svaki dan). Kad prozračujete madrac, s njega uklonite posteljinu. To će spriječiti zadržavanje vlage i spriječiti nastajanje neugodnih mirisa ili čak i plijesni.

8. Nemojte koristiti tekućine za čišćenje madraca

Korištenje tekućih sredstava za čišćenje ili glačanje može oštetiti tkaninu vašeg madraca. isto vrijedi i za agresivne kemikalije. Bolje je madrac čistiti povremeno ga usisavajući svojim usisivačem (klasičnim tipom, ne modelom s vodom).

9. Madrac nije trampolin

Nemojte djeci dozvoliti skakanje po madracu. Iako su Dormeo madraci napravljeni od izdržljivih materijala, skakanje i igranje na njima ih može oštetiti ili čak slomiti letvice u podnicama.

10. Nikad ne savijajte ni presavijajte madrac

Nikad nemojte savijati ili presavijati madrac kad ga želite pomaknuti ili očistiti jer to može uzrokovati ozbiljna oštećenja. Također, nemojte sjediti na rubu madraca već na njegovoj sredini.