Klub 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako izabrati pravi namještaj za spavaću sobu?

Kad tražimo novi namještaj za spavaću sobu, pazimo na to kako izgleda. Kupujemo namještaj koji nam se vizualno sviđa. I, naravno, u obzir uzimamo i budžet koji nam je na raspolaganju. No, kad kupujemo namještaj nužno je u obzir uzeti i druge faktore i tako osigurati puno godina zadovoljstva i uživanja u spavaćoj sobi.

Kad izabiremo novi namještaj za spavaću sobu, često se koncentriramo na to kako izgleda. Kupujemo namještaj koji nam se vizualno svidi. I, naravno, u obzir uzimamo i svoj kućni budžet.

No, u obzir morate uzeti i još neke stvari da biste osigurali dugogodišnje zadovoljstvo namještajem i dobrim osjećajem koji imate u spavaćoj sobi.

Izaberite pravu veličinu

Izmjerite veličinu svoje spavaće sobe. Kako krevet zauzima najviše mjesta u vašoj spavaćoj sobi, izbor prave veličine je od najveće važnosti. Pripazite da krevetu možete prići bez problema i da ćete moći otvarati i zatvarati prozore i vrata, kao i vrata ormara.

Ako imate manju spavaću sobu, razmislite bi li bilo bolje kupiti manji krevet, npr. onaj dimenzija 140 x 200 cm.

Mamut okvir za krevet je dostupan u različitim dimenzijama, od 104 do 195 cm, pa možete izabrati prikladnu veličinu za vašu udobnost i veličinu vaše spavaće sobe.

Izaberite tiho pokućstvo

Vrlo je važno izabrati namještaj koji radi bešumno. Vjerojatno ste već doživjeli krevet koji je škripio svaki put kad ste se pomaknuli ili komodu čije ladice niste mogli otvoriti bez iritantnog zvuka... Izaberite namještaj koji neće probuditi vašeg partnera/partnericu ili čak susjede!

Dormeo namještaj je napravljen s namjerom da očuva intimnu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi. Pažljivo je izrađen, pa se njegovi dijelovi savršeno uklapaju i ne ispuštaju zvukove kad se miču, što ga čini idealnim za osobe s lakim snom.

Izaberite praktičan okvir kreveta

Spavaća soba je mjesto na kojem provodimo najviše vremena. Zbog toga što u njoj spremamo odjeću i druge stvari, a s nas otpadaju mrtve stanice kože i kosa, važno ju je održavati čistom. Zato izaberite podignut okvir kreveta ispod kojeg možete usisavati i održavati higijenu.

Ovo je posebno važno za osobe koje pate od alergija i osjetljive su na prašinu i grinje.

Mamut krevet je praktične visine iznad pode, što olakšava čišćenje cijele spavaće sobe.

Iskoristite prostor ispod kreveta

Prostor ispod kreveta često nije iskorišten, pa vam preporučujemo da ga iskoristite za praktične ladice za spremanje posteljine, sezonske odjeće itd. Tako ćete imati više mjesta u ormaru.

Krevetna ladica Ray je odličan dodatak krevetu Mamut i omogućava vam spremanje i u inače nedostupnom prostoru. Mehanizam ladice je tih i glatko klizi, pa ujutro nećete probuditi partnera/partnericu.

Nemojte zaboraviti na noćni ormarić

Ako vas pri kupnji namještaja ograničava mali prostor spavaće sobe, žrtvujte nekoliko centimetara kreveta u korist noćnog ormarića. Praktičan, tih noćni ormarić je nezamjenjiv za sve sitnice koje nam trebaju prije spavanja. Noćna lampa, knjiga, čaša vode, lijek... sve će vam biti na dohvat ruke.

Ako stvarno nemate mjesta za noćni ormarić, razmislite o kliznoj polici koja će zamijeniti noćni ormarić, a lako se može pretvoriti u stolčić za doručak ili u sjedalo.

Noćni ormarić Turtle će vas impresionirati svojim jednostavnim oblikom, čvrstom i kvalitetnom izradom.

Uskladite boju namještaja s bojom zidova

Da biste stvorili umirujući, ugodan okoliš za spavanje, važno je da su namještaj i boje zidova usklađeni. Npr. crni namještaj se ne slaže s tamnim zidovima, a svijetlo pokućstvo će uz bijele zidove izgledati blijedo. Najbolje je izabrati komplementarnu, tj. suprotnu boju, da biste stvorili poseban optički učinak.

  • crni namještaj se dobro slaže s lila, ljubičastom, bordo i bijelom bojojm i izgleda posebno sofisticirano u kombinaciji s crnim ornamentima i naglascima od metala. Umirujuć učinak ćete postići sa svjetlo zelenom, a orijentalni uz pomoć, npr. zida od bambusa.
  • namještaj boje trešnje se slaže s toplim pastelnim bojama (žuta, narančasta) ili intenzivno rozom bojom. Za hrabrije kombinacije, isprobajte intenzivnu zeleno-žutu boju za osvježavajuć učinak. U djevojačkim sobama vrlo dobro pristaje uz lila-ljubičastu boju.
  • namještaj boje hrasta dobro pristaje uz sive, čokoladno smeđe, svijetlo plave i narančaste zidove.

Boje u spavaćoj sobi možete dodatno poboljšati pomoću LED-rasvjete ispod kreveta. Dormeo na izbor nudi 7 različitih boja koje mogu pretvoriti vašu spavaću sobu u intimno utočište.

Sav Dormeo namještaj možete vidjeti ovdje, zajedno s detaljnim opisima svih dostupnih proizvoda.

Za upotpunjavanje izgleda vaše spavaće sobe i stvaranje ugodnog okoliša za spavanje, pozivamo vas da pogledate šarolik izbor prekrivača i deka. Nemojte zaboraviti pogledati našu modernu, atraktivnu posteljinu koja će impresionirati i najzahtjevnije kupce!

Ako imate još pitanja, pozivamo vas da nazovete naše Dormeo stručnjake na broj telefona 01/ 6326-357, i oni će vam s veseljem pomoći u kupnji proizvoda koji savršeno odgovara vašim potrebama.