Klub 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Memorijska pjena: za izuzetan osjećaj dok ležite

Vjerojatno ste čuli za memorijsku pjenu, revolucionaran materijal koji se zbog svojih iznimnih odlika može koristiti za različite svrhe. Možete je naći u cipelama, automobilskim sjedalima, čak i u donejm rublju, ali najčešće se upotrebljava za izradu madraca.

Vjerojatno ste čuli za memorijsku pjenu, revolucionaran materijal koji se zbog svojih iznimnih odlika koristi za različite svrhe.

Već je možete naći u cipelama, automobilskim sjedalima, čak i u donjem rublju no najčešće se koristi za izradu madraca.

Originalno stvorena za svemirske letove - sad najpopularniji materijal za spavanje

Priča o memorijskoj pjeni počinje u nedavnoj prošlosti kad je NASA tražila prikladan materijal koji bi olakšao pritisak na tijela astronauta kad je njihov svemirski brod lansiran u orbitu.

Zato je početkom '70-ih godina prošlog stoljeća NASA-in istraživački centar dizajnirao materijale koji štite astronaute od gravitacije tijekom lansiranja. Ključ uspjeha je bio u visokotehnološkom materijalu - viskoelastičnoj memorijskoj pjeni koja se može prilagoditi obliku svakog tijela, a kad pritisak popusti vraća se u prvotni oblik.

Od svemirskih brodova do našeg kreveta

Zbog dobrih učinaka koje memorijska pjena ima na olakšavanje pritiska gravitacijskih sila, vrlo se brzo počela koristiti u medicinskim tretmanima osoba koje su vezane za krevet kako bi olakšala pritisak na njihove rane i tijela. Izuzetne odlike memorijske pjene su je brzo raširila po cijelom svijetu.

Danas se najčešće koristi za poboljšavanje sna i kvalitetu života ljudi.

Memorijska pjena vam daje osjećaj lebdenja i omata vaše tijelo u udobnost

U Dormeu smo svoje višegodišnje znanje i iskustva usmjerili u razvoj madraca s memorijskom pjenom. Kako bismo svojim kupcima osigurali najbolji san i optimalnu udobnost, napravili smo udobnu memorijsku pjenu koja ravnomjerno raspoređuje pritisak tijeka na površinu.

Madrac s jezgrom od memorijske pjene se u potpunosti prilagođava obliku i temperaturi vašeg tijela i uklanja pritisak. Kad se tijelo oslobodi pritiska, poboljšava se cirkulacija; tjelesne tekućine mogu nesmetano cirkulirati tijelom bez pritiska na kapilare. Stoga su madraci od memorijske pjene posebno prikladni za osobe koje pate od bola u donjem dijelu leđa, vratu, kukovima itd. Imaju umirujući učinak na trudnice i sve koji imaju problema jer se tijekom noći okreću i prevrću.

Memorijska pjena se prilagođava obliku i temperaturi vašeg tijela: kao da spavate na oblaku!

Memorijska pjena je napravljena od viskoelastične pjene s otvorenom strukturom ćelija. Ima veću gustoću i temperaturno je osjetljiva.

Ovo znači da se zbog svoje jedinstvene strukture savršeno prilagođava obliku i težini tijela, a kad se pritisak ukloni, memorijska se pjena polako vraća u svoj prvotni oblik.

Prilagođava se i temperaturi tijela pa tijekom spavanja ne osjećate površinu madraca već ste omotani udobnošću.

Memorijska pjena u kombinaciji sa čvrstim materijalima idealna je podloga za spavanje

Memorijska pjena je sama po sebi premekana da bi se cijeli madraci radili od nje, pa joj se dodaju čvršći materijali kako bi pružili potporu tijelu i ergonomski ispravan položaj kičme. Taj materijal je obično fleksibilan, izdržljiv Ecocell®.