Klub 5*
0
0,00 kn
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako izabrati pravi madrac?

Jeste li ikada razmišljali koliko vremena provedete u krevetu? Biste li vjerovali da je to oko trećine života! Zato, složit ćete se, vrlo je važno provesti to vrijeme spavajući na udobnom i visokokvalitetnom madracu.

Što madrac čini visokokvalitetnim?

Kako smo svaki dan izloženi stresu i naporima, izuzetno je važno da se naše tijelo dovoljno odmori i napuni energijom tijekom noći.

To se može postići samo na madracu koji:

 • se savršeno prilagođava vašem obliku tijela,
 • pruža potporu tamo gdje je vaše tijelo treba,
 • ne stvara pritisak na izbočene dijelove vašeg tijela,
 • dobro 'diše' i odvodi vlagu od tijela,
 • ima zaštitu od grinja,
 • pruža vam maksimalno opuštanje i ugodu.

Što ako je madrac loše kvalitete ili prestar?

U takvom slučaju će se javiti sljedeći problemi:

 • nesanica,
 • nervoza,
 • manjak koncentracije,
 • prevrtanje i okretanje po krevetu,
 • bol u kralježnici, donjem dijelu leđa i vratu,
 • vaše lice će s vremenom pokazivati znakove neispavanosti
 • budit ćete se neispavani, umorni i iscrpljeni.

Ukratko, posljedice lošeg spavanja će se vidjeti cijeli dan. Obično ne možete 'nadoknaditi' propušten san dužim spavanjem preko vikenda jer ukupna količina provedena spavajući nije ista stvar kao količina kvalitetnog sna koje vaše tijelo treba.

Nakon što vaše tijelo neko vrijeme nema dovoljno kvalitetnog sna, javljaju se sljedeće posljedice:

 • smanjena produktivnost i problemi na poslu,
 • nezadovoljavajuće slobodno vrijeme koje provodite s obitelji i prijateljima,
 • opća ravnodušnost,
 • teže obavljanje sportskih aktivnosti,
 • nakupljanje kilograma i brže starenje,
 • dugoročno dovodi do općeg osjećaja nezadovoljstva i manje zadovoljstva životom.

Jeste li znali?

Ako se prepoznajete u opisima koje ste upravo pročitali, vjerojatno ste izabrali krivi madrac ili je vaš madrac prestar i treba ga zamijeniti. Pogledajte kako možemo razlikovati dobar od lošeg madraca.

Na što trebamo paziti kad biramo novi madrac

Izbor novog madraca nije jednostavna odluka. Danas se na tržištu može naći širok izbor (od najmodernijim madraca, vodenih kreveta, madraca napravljenih od različitih obrađenih pjena ili lateksa) madraca čije cijene značajno variraju (ne uvijek razmjerno kvaliteti).

Prije kupnje novog madraca preporučujemo da potvrdno odgovorite na sva pitanja koja slijede.

1. Podupire li madrac pravilno vašu kičmu i ostale dijelove tijela?

Dobar madrac pruža zaštitu od problema s kičmom, pogotovo u području vrata i donjeg dijela leđa. Trebao bi spriječiti bol i pritisak u cijelom tijelu.

Kad birate madrac pazite da materijal od kojeg je napravljen bude dovoljno elastičan da se prilagodi vašoj kičmi i tijelu i da ih podupire u pravilnom položaju.

Pažljivo odabrani materijali od kojih su napravljeni Dormeo madraci podupiru vaše tijelu u pravilnom položaju, čime sprječavaju bol u leđima, vratu i kukovima. Možete birati među brojnim kombinacijama tvrđih i mekših materijala kako biste našli madrac koji pravilno podupire zdrav položaj vašeg tijela tijekom spavanja.

2. Prilagođava li se madrac u potpunosti obliku i težini vašeg tijela (je li anatomski i ortopedski)?

Za dobar odmor tijekom noći trebamo madrac koji nas pravilno podupire i olakšava pritisak na mišiće i kičmu. To znači da se madrac mora moći prilagoditi svakom dijelu vašeg tijela pa ćete se moći kvalitetnije odmoriti jer se više nećete okretati i prevrtati kako biste našli udoban položaj. Dobar madrac osigurava odgovarajući pritisak na vaše tijelo ravnomjerno raspoređen.

Dormeo madraci su iznimno udobni i skrojeni prema potrebama suvremenih ljudi. Jezgre madraca su napravljene od najkvalitetnijih materijala koji se u potpunosti prilagođavaju vašem tijelu dok spavate, pa nema pritiska na vaše tijelo.

3. Je li madrac hipoalergen (štiti li vas od grinja, gljivica i bakterija)?

Sve više ljudi pati od alergija. Jedan od najčešćih uzročnika alergija u domu su bez sumnje grinje.

Glavno mjesto na kojem se grinje nalaze u našim domovima su madraci koji im pružaju savršene uvjete za razmnožavanje: toplinu, vlagu i hranu.

Istraživanja su pokazala da prosječan madrac star 2 godine sadrži oko 2 milijuna grinja, mrtvih i živih. Svaki put kad se okrenete na madracu podiže se oblak prašine koji izaziva alergijske simptome (začepljen nos, kihanje, nadražene oči itd). Izaberite madrac sa zaštitom.

Dormeo madraci štite vaše zdravlje od grinja, bakterija i gljivica jer su sve presvlake madraca impregnirane CleanEffect tretmanom. To je globalno priznat način štiti tkanine od grinja, bakterija i gljivica. Zato se Dormeo madraci posebno preporučuje svima koji pate od astme i alergija.

4. Ima li madrac dobro prozračivanje koje jamči dobru cirkulaciju topline i zraka?

Naše tijelo tijekom spavanja izlučuje puno vlage pa je vrlo važno imati madrac koji regulira toplinu i vlagu. Jezgra madraca mora moći pružiti maksimalnu cirkulaciju zraka kako bi se kontrolirala i izbjegla pretjerana vlažnost. Naša tijela trebaju dodatnu energiju kako bi ostala topla na hladnim i vlažnim madracima što rezultira lošom kvalitetom sna.

Odlična prozračnost je osnova za dobar san i dug životni vijek madraca. Različiti materijali koji se koriste u proizvodnji Dormeo madraca su izuzetno prozračni i dobro 'dišu'. Ecocell®, Tencel i meka bambusova vlakna… svi oni imaju jedinstvene odlike koje im omogućavaju slobodan protok zraka i uklanjanje suvišne vlage. Zato vaš madrac ostaje suh i omogućava vam da svaku večer utonete u svjež madrac.

Kako bi madrac dobro 'disao' i kako bi se uklanjala vlaga koju izlučujemo tijekom spavanja potrebno je koristiti podnice.

5. Je li madrac zaštićen od prašine i nakupljanja statičkog elektriciteta?

Kad biramo madrac, moramo obratiti pažnju štiti li nas od nakupljene prašine koja se skuplja zbog statičkog elektriciteta. Elektromagnetski smog uzrokuju brojni predmeti koji odašilju elektromagnetske valove: televizori, radio prijemnici, dalekovodi, električne utičnice. Tkanine s utkanim vlaknima sprječavaju ulaz elektromagnetskim valovima.

Presvlake većine Dormeo madraca sadrže karbonska vlakna, zbog čega zaustavljaju nakupljanje statičkog elektriciteta. To sprječava neugodne iskre uzrokovane statičkim elektricitetom i sprječava nakupljanje prašine, istovremeno štiteći od grinja.

6. Je li madrac ekološki (napravljen od materijala koji su dobri za ljude i okoliš)?

Razvoj modernih materijala predstavlja dodatni teret za okolinu zbog različitih tvari koje mogu imati štetan učinak na ljude. Stoga, kad birate madrac, važno je razmisliti ima li certifikat o udovoljavanju ekološkim standardima.

Dormeo madraci su napravljeni od tehnološki naprednih materijala koji ne zagađuju okoliš i mogu se reciklirati. Stalno znanstveno usavršavamo naše materijale kako bi naši proizvodi i njihova proizvodnja osigurali čišću budućnost naše planete. Svi naši madraci imaju Oeko-Tex® etiketu koja jamči da ispunjavaju stroge ekološke standarde za tekstil.

7. Nudi li proizvođač višegodišnje jamstvo za madrac (koje uključuje i jezgru, a ne samo pokrivač madraca)?

Jamstvo na jezgru madraca vam daje sigurnost da proizvođač ima obavezu zamijeniti madrac ako se pojavi ikakva nepravilnost na jezgri madraca. Kako je 10 godina dug vremenski period, proizvođač mora imati čvrste dokaze da je proizvod koji nudi takve kvalitete da može ponuditi takvo jamstvo. Takvo jamstvo je, naravno, znak vrhunske kvalitete proizvoda.

Svi Dormeo madraci imaju višegodišnje jamstvo koje se primjenjuje na jezgru. Jamstvo na jezgru madraca ovisi o tipu madraca te ga možete provjeriti u opisu svakog madraca. Ako u tom vremenu primijetite neželjene promjene na madracu, naši savjetnici će vam pomoći riješiti problem ili zamijeniti madrac novim ako je potrebno.

8. Nudi li madrac najveću vrijednost za novac u svom razredu?

Prije nego se odlučite na madrac pogledajte koje odlike ima i usporedite ih s drugim madracima istog razreda. Vidjet ćete da se cijene madraca sa sličnim odlikama mogu značajno razlikovati, ovisno o trgovini i proizvođaču, što ne treba odražavati kvalitetu.

U Dormeu smo uvijek brinuli da postoji veza između kvalitete i cijene naših madraca. To znači da za pristojne cijene nudimo revolucionarne madrace vrhunske kvalitete koji imaju puno superiornih odlika nego mnogi (skuplji) madraci koje možete naći na tržištu.

9. Možete li vratiti madrac ako vam ne odgovara ili je neprikladan?

Lako se može dogoditi da odaberete i kupite madrac i onda otkrijete da ne ispunjava vaše očekivanja ili potrebe. Zato je posebno važno da dobijete testni period. To znači da možete vratiti madrac i dobiti povrat novca bez objašnjenja ako tijekom tog roka ustanovite da vam ne odgovara.

U Dormeu vam nudimo testni period za madrace u trajanju 15-100 dana, ovisno o madracu. Ako Dormeo madrac ne ispuni vaša očekivanja, možete nam ga vratiti, a mi ćemo vam vratiti novac bez pitanja. (Ovo se ne odnosi na madrace koji su napravljeni po mjeri.)

10. Pruža li vam prodavač punu uslugu - pomoć i savjete?

Donošenje pravog izbora, problemi oko dostave, uvjeti plaćanja, uvjeti povrata proizvoda... sve to može kupnju novog madraca pretvoriti u noćnu moru ako nemate pravu uslugu tijekom kupnje madraca.

Kupujte na mjestima koja pružaju pomoć, ne samo proizvode: jednostavan način naručivanja, uvjete plaćanja koji odgovaraju kupcima, dostavu, mogućnost povrata proizvoda te nude pomoć i savjete.

U Dormeu cijenimo naše kupce i brinemo o njihovom zadovoljstvu. Kupnja Dormeo madraca je jednostavna - kupnja na rate bez kamata, dostava na vašu adresu i povrat sredstava u slučaju da madrac ne udovoljava vašim potrebama. Odgovorit ćemo na vaša pitanja i pružiti vam savjet tako da nas nazovete na broj telefona: 0800 3661. Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći!